Om NEBUT

Om NEBUT

Nedre Eiker Barne- og ungdomsteater ønsker å være et teater hvor unge skuespillere gleder andre barn (og voksne) med sine talenter. Målet er at alle barna i teateret skal føle seg trygge og frie, slik at de opplever ekte SPILLEGLEDE. Vi ønsker at denne spillegleden skal smitte over på publikum, slik at publikum tar del i denne opplevelsen og bli ”sjarmert i senk”. Derfor velger vi å spille på en intimscene der nærheten til publikum blir viktig. Deler av scenene flyttes ut i salen blant publikum, slik at publikum føler de er med i stykket. SPILLEGLEDEN gjør at skuespillerne kommer med kreative innspill og fritt henvender seg til publikum eller svarer på innspill fra publikum. Dette gjør at ingen forestilling blir helt lik og at det er spennende å jobbe med teater.

  
Teatersjefen i NEBUT er Robert Piros

 
Robert har selv spilt i en rekke revyer, skuespill og showkonsepter for næringslivet og hatt gleden av å være skuespiller i en TV produksjon. Han har høstet ære og berømmelse gjennom Lionsprisen i 2011, og i 2017 fikk Hans Majestet Kong Harald V Robert på besøk. I 2014 var han med å motta Kulturprisen fra Nedre Eiker kommune på vegne av teateret.

Robert har jobbet med kjente produksjoner innen alle teatersjangerene fra farser til musikaler, som f.eks Tante Jutta fra Calcutta (farse/komedie), Arsenikk og gamle kniplinger (farse/komedie), Kaos i kulissene (farse/komedie), Trassalder (farse/komedie),  (Dyrene i Hakkebakkeskogen, Folk og røvere i Kardemomme by, Plastroser dør ikke (miljøvern), My Fair lady (musikal) og Sommer i Tyrol (musikal), Løvenes konge (musikal), Robin Hood (musikal), Peter Pan (musikal), Pocahontas (musikal), Jungelboken (musikal), Skjønnheten og Udyret (musikal), Annie (musikal), Shrek (musikal) samt en rekke revyer, hvor han både har vært manusforfatter og regissør. Han har også jobbet med manusforfattere, skuespillere og musikere i Conference of Creative arts leadership – advanced training in drama i Willow Creek (Chicago) og jobbet med The Gospel Art Group i tre år (for de som vanker i de kretser).

I teateret er vi veldig stolte av alle de store produksjonene Robert har hatt ansvar for. Robert har de siste årene også skrevet en del musikaler og revyer som passer til ulike teatergrupper. Han har også holdt foredrag om hvordan man bygger, organiserer og drifter en teaterorganisasjon. Innovativt entreprenørskap er noe  han har hjulpet andre teaterlag med. Robert og NEBUT ønsker å være en god samarbeidspartner for alle teaterlag ved å låne/leie ut sine produksjoner, samt dele av sine mangeårige erfaringer.

 

Instruktører:

Marcus Rooth

Marcus kommer fra Steinberg, jobber til daglig som produsent for Catapult Film AS i Drammen. 
På videregående gikk han på dramalinja på St. Hallvard VGs i Lier og etter det gikk veien videre til musikal teater på Romerike Folkehøgskole.
Marcus er utdannet musikalartist på Bårdar akademiet i Oslo og har vært med i flere spennende oppsetninger som; Les miserable på Folketeateret, Hakkebakkeskogen i Dyreparken og musikalen RENT på Chateau Neuf. Høsten 2019 spiller han karakteren Warner i musikalen Legally Blonde på Lillestrøm Kulturhus.
Fra Marcus var 10 til 18 år var han med i Nedre Eiker barne- og ungdomsteater som skuespiller. De siste årene har han vært instruktør.

Mari Elise Dowerdock-Joynt
Utdannet skuespiller ved Bårdar Akademiet og gikk 6 år på Muno Brawo private musikkskole.
Hun underviser sangtimer og musikalkurs på ART Musikal & Ballett Skole, og sitter i styret til produksjonsselskapet Melpomene.
Har medvirket i produksjoner som RENT på Chateau Neuf, Billy Elliot (Koffers produksjoner) og Big Fish (Bærmuda) på
Sandvika Teater, samt musikalkonserten Sondheim! på Brød & Sirkus i regi av Melpomene.

Mari Elise jobbet med sang- og solistarbeid under NEBUT sin oppsetning av Folkeeventyrene i 2022, og gleder seg over å kunne komme tilbake som musikalsk ansvarlig under årets oppsetning av Skjønnheten og Udyret.